www.2todrive.nl                            2toDrive


Door 2toDrive is het nu mogelijk om al vanaf 16,5 jarige leeftijd te starten met je rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een coach.  Uiteraard ben je vanaf 16,5 jaar ook bij mijn rijschool van harte welkom!


DEFINITIEVE WETGEVING UITERLIJK PER 1 NOVEMBER 2017 
Begeleid rijden (2toDrive) wordt definitief ingevoerd 


»
  Jonge beginnende automobilisten hebben een grote kans om bij een verkeersongeval betrokken te raken. Dit heeft onder andere te maken met een aantal leeftijdsspecifieke eigenschappen, zoals gebrekkige gevaarherkenning, gebrekkige impulscontrole, zelfoverschatting, groepsgedrag en gebrek aan rijervaring. Dit pleit voor een andere manier om deze groep bestuurders voor het eerst een auto te laten besturen en het heeft geleid tot het experiment "€˜begeleid rijden"€™ beter bekend als 2toDrive. De uitkomsten van de evaluatie van dit experiment zijn zodanig dat het wenselijk is de systematiek van begeleid rijden definitief in te voeren. 

In vergelijking met meer ervaren bestuurders heeft de groep 18- tot 24-jarigen per gereden kilometer ruim 4 maal een hogere kans om betrokken te raken bij een ernstig verkeersongeval (met ten minste een dode of zwaargewonde) dan automobilisten in de leeftijdscategorie van 30 tot 59 jaar. [...]


 
Keer terug naar het nieuwsoverzicht...